Hub Firmware Release Notes - 19.19


(Mr Bob Dobalina) #102

Same thing here. Reboots and devices not available.


#103

Barely any of my ZigBee devices work - and even those unreliably.
Out of 30+ ZigBee devices I have maybe 2 work. WTF?! Which MORON allows these updates to go out.

Power cycled the hub. Even removed some of them after which I was UNABLE TO ADD THEM AGAIN!

WTF? FIX THIS!!!


Firmware KILLED Zigbee
(Brad) #104

I would recommend you turn on Zigbee OTA. There are updates available for your devices, including the offline ones.


(www.rboyapps.com - Make your home your butler!) #105

So we have 2 hubs here, one with lots of device and the other with none. The one with no connected devices is stable. The one with 50+ devices reboots every 2 hours and this is after doing a hard reset (press button the LED flashes yellow forcing a reflash of the firmware). Maybe someone can look into the logs to see what’s causing the reboot.


(Paul Osborne) #106

We’re actively looking into a small subset of hubs that are showing somewhat frequent disconnects from the cloud (which in some cases may be the result of a reboot). Thanks for the feedback and hopefully we’ll get things sorted.


#107

Turned on ZigBee OTA. No change.

This firmware KILLED ZigBee. WTF
Which IDIOT released this into the wild?

This has not been fixed since Monday!!!

I am sick and tired of Smartthings saying that they are looking into this.
DOWNGRADE THE FIRMWARE IMMEDIATELY FOR EVERYONE OR SEND ME A NEW HUB!


Firmware KILLED Zigbee
(Jimmy) #108

Careful what you wish for, Champ.


(Bob) #109

Please don’t revert the software for everyone. I would suggest the majority are not having issues.
What I would suggest though is that you pool all your resources into finding out why some users are having catestrophic issues and resolve it ASAP.


(Alwas) #110

The problem for ST is they’ve made it very complicated for themselves, reverting one firmware back maybe wouldn’t be enough, any simpleton knows if you introduce a code with a bug, you revert back, but instead of concentrating on a reliable system they are trying to over reach themselves with constant “bug fixes and improvements” that is just digging a bigger hole for themselves. I now have Z-wave devices that I can’t use because they are offline, I have lights not turning off or on when they should in certain modes, when I return home, SMH disarms but executes Away Mode, or does something else completely random, I have a hub that frequently disconnects itself from the internet and shows “offline”.


(Nick Stevens) #111

A reminder to please keep things civil. We will do everything we can to help people having problems, but verbal abuse is not welcome and verbally abusive posts will be removed.


(Realy Living Dream) #112

Hey, for once I can’t complain, After @posborne was able to finally get my hub to update everything has been pretty much solid for the first time in 3+ months.
I can see my Gardenspots that have always had the habit of dropping off, still drop, but somehow ST manages to reconnect without me having to climb under the porch to powercycle them. ( I assume they must have dropped because when they come on they are the default pinky/purple that they are after a reset/powercycle )


#113

How nice. Claim verbal abuse to remove posts that complain about Smartthings sending out a faulty firmware that kills ZigBee device functionality.

But no - everything is honky dory!


Firmware KILLED Zigbee
#114

Please revert the software FOR EVERYONE OR FIX THE PROBLEM!!!


Firmware KILLED Zigbee
#115

Turned on ZigBee OTA. No change.

This firmware KILLED ZigBee. WTF
Which IDIOT released this into the wild?

This has not been fixed since Monday December 04 WITH NO RESPONSE FROM SUPPORT!!!

I am sick and tired of Smartthings saying that they are looking into this AND BTW THE PROBLEM IS NOT DISCONNECTS FROM THE CLOUD.

THE PROBLEM IS THAT SMARTTHINGS RELEASED FIRMWARE THAT DOES NOT WORK AND KILLS ZIGBEE!!!

DOWNGRADE THE FIRMWARE IMMEDIATELY FOR EVERYONE OR SEND ME A NEW HUB!


Firmware KILLED Zigbee
#116

Firmware is working better than ever for me please don’t downgrade everyone


(Olivier) #118

19.19 here, and not a single issue. Good job!


(Simon) #119

I have been too busy to follow the forum and look into my problem, but about 3-4 weeks ago I believe my whole Smarthings setup began being really unreliable. Before I would say 99% of actions where executed. 3-4 weeks it dropped til 75%.
It means

  • lights did not turn on, where motion was detected. Lights did not turn off after motion stopped, and similar actions were not triggered as they should. All through CoRE I need to say, if it makes any difference.
  • Also lights began to turn on in my bedrrom in the middle of the night. Possible reacting to motion detection, but only randomly, My Piston in CoRE says only to turn on lights in bedroom triggered by motion in Home-mode ONLY, but yet it keeps being triggered in Night-mode, and is stiil does!!! Really anoyin, and I cannot find any root cause. But I did see someone else mention this similar issue in the thread, so perhaps I’m not the only one.

So did something happen 3-4 weeks ago, approx, that f… things up? It has been improving the past weeks though, but still not perfect. I still have lights not being turned on, when triggered by motion.


(Dave) #120

See here for issues with switching in wrong mode (kicked off end Nov) …

https://community.smartthings.com/t/mode-options-being-randomly-ignored/106681


#121

If you happen to be in the UK, the post above with the link to the thread is where you want to be. There are several people that this is affecting.


(Simon) #122

Yes, in Denmark, so I’m using UK hub and platform. Thank you for the link and glad to hear I’m not the only one.