V2 Hub No Longer Talking to Smart Things Cloud (20 July 2022)

Just checked my hub and it too is still offline

Same issue since yesterday afternoon, there is another thread in the beta release topic with a few folks having the same issue.

Is anyone using the beta firmware? Lots of issues there, check out the beta release page

On my production hubs I’m seeing intermittent issues with the mobile app, unable to open any device pages on any hub across multiple locations, fails to download a controller (0.0 Mb). @nayelyz

1 Like

I am on beta, but both my mobile app and ide show that I am still 43.4 still

Received the beta yesterday evening on my V3 hub.

Getting lots of “there was a problem connecting” errors, but i was having that issue with the previous firmware (43.4) as well.

Glad to see I am not alone. My V2 hub is in the same boat. Running firmware 43.4 (says IDE).

Would be nice to see some acknowledgement from Samsung.

Hi, everyone.

@bmmiller, @snijjar, @pchiccino,@Duane1

Please, send an email to build@smartthings.com with the Hub ID value
It can be the one you see in the Hub’s details in the IDE.


@NickA, @Salrus, @swamplynx, @nunyabiziz, @BlackRose67 do you know if you’re part of the Hub beta program? If you’re not sure, please send an email as well

Also, please enable access to your devices info by following these steps:

1.Go to the SmartThings Web (my.smartthings.com)
2. Log in to your Samsung Account
3. Select Menu (⋮) and choose Settings
4. Toggle on Account Data Access
5. Select the time period and confirm - In this step, please select “Until turned off”, once the team finishes, we’ll let you know so you can disable it again.

this issue has been fixed in another thread, for those still having the issue, follow these steps and it will correct it.
unplug hub power (I pulled the batteries as well, not sure if that is needed) then hold the reset pin while plugging power back in and watch for flashing yellow light. Release pin when you see the flashing yellow. Take care NOT to hold reset pin too long(solid yellow light), this will cause a factory reset.

1 Like

Thank you for sharing.

However, this causes the loss of the internal logs, so, the team won’t be able to check what happened in this case which they are working on already. It would be helpful to have at least some that don’t do this hard reset.

1 Like

Understood…

I sent my Hub ID just now to build@smartthings.com

I know you didn’t ping me, but I’m on firmware version 000.043.00004.

I don’t think I’m on beta firmware, but I really can’t remember.

EDIT: It appears like I am also on the beta firmware like the rest of you guys. Just forgot.

1 Like

I am in the hub beta program.

I believe 43.00004 was the first beta i took part in.
44.00006 was installed yesterday.

Log access has been enabled.

1 Like

Hello, yes, im part of the beta.

1 Like

disgusting
so what you want me to do? because there are conflicting advices in this thread.
give that access so they mess up even more?

That was only to get more info from the Hub and it’s no longer necessary, but now, the firmware should have finished rolling back and you should have the v43.

Thank you and sorry.
Looks like works with no interruptions now.
I am on 43.4 and I do not think my v2 hub ever got newer firmware.
So you plan to remove SmarttApps?
I have a lot automations using these.
Also maybe you start consider new threats because of war. They already damaged underwater internet cable for scandinavian countries.
Was really bad idea to build such dependency on internet!

obviously it was too early to thank.
within moments i posted it went offline again after almost a week of green light

green again

blue again

p.s.
also your support says to remove batteries, do hard reset.
this is unacceptable.
i want reboot from app without logging to ide.

What do you mean by this?

The remote reboot option is available only in the IDE, you can mention that to the Customer Support team to see if it can be turned into a feature request.