Harmony Hub & ST Dimmer

harmony

(Patrick) #1

I currently have a Harmony Hub and i have enabled a few SmartThings devices and some Philips Hue devices on it. The Phillips Hue devices work great. I can turn them on, off, set the dimmer and change the color with no problem. I just installed a GE ZWave Dimmer switch and i am having some problems with the integration in the Harmony Hub. The Dimmer switch works 100% in the ST App, the problem (i believe) is with the Harmony Hub Integration.

I can see the dimmer switch in the remote and can properly see the state (on or off) and i can properly turn the device off. The problem is that i cannot turn the device on from the remote. I have looked at the Live logging in Smartthings and i think the problem is with the device type or the paramaters that remote is sending. Can this be changed? Is this truly the Problem? Below is a snippet of the live logging.

c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a 2:29:14 PM: trace 8222 c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a 2:29:11 PM: debug getDevice, params: [appId:c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a, param1:devices, param2:f43f10bc-3a9e-4776-a95e-53ba61f981a3, action:[GET:executeSmartAppGet, POST:executeSmartAppPost, PUT:executeSmartAppPut, DELETE:executeSmartAppDelete, OPTIONS:executeSmartAppOptions], controller:smartAppApi, id:f43f10bc-3a9e-4776-a95e-53ba61f981a3] c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a 2:29:01 PM: trace 8222 c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a 2:29:00 PM: trace Device: Basement Lights - Back - Capability Name: Switch c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a 2:29:00 PM: debug updateDevice, params: [appId:c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a, param1:devices, param2:f43f10bc-3a9e-4776-a95e-53ba61f981a3, action:[GET:executeSmartAppGet, POST:executeSmartAppPost, PUT:executeSmartAppPut, DELETE:executeSmartAppDelete, OPTIONS:executeSmartAppOptions], controller:smartAppApi, id:f43f10bc-3a9e-4776-a95e-53ba61f981a3], request: [arguments:[99], command:setLevel] c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a 2:28:55 PM: trace Device: Basement Lights - Back - Capability Name: Switch c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a 2:28:55 PM: debug updateDevice, params: [appId:c79faa8c-44fc-465c-b3a1-af26b0c2e72a, param1:devices, param2:f43f10bc-3a9e-4776-a95e-53ba61f981a3, action:[GET:executeSmartAppGet, POST:executeSmartAppPost, PUT:executeSmartAppPut, DELETE:executeSmartAppDelete, OPTIONS:executeSmartAppOptions], controller:smartAppApi, id:f43f10bc-3a9e-4776-a95e-53ba61f981a3], request: [arguments:[], command:off]

It seems when sending OFF from the remote, the arguments are blank and the command is OFF but when turning on, the arguments are 99 and the command is setLevel. I am wondering if the command possibly needs to be ON or the Capability Name needs to be changed from Switch to something else.


(Chris) #2

#3

This is exactly my same problem. Not as savvy to look at logs. Please post if you are able to resolve or know if harmony is fixing their firmware. I understand that this is a smartthings forum but the only reason I got smartthings is to connect to your harmony. When they’ve goes on I want the lights to go off. That seems like a basic integration request. Anyway, hope someone is able to provide a solution. Thanks


(Sal Marano) #4

I have the same problem any dimmer will not work, but standard switch will. It took me a while to figure out it is the software on the harmony.

Any fix known for this?