Sonos Notify with Sound not working?


(j w) #1

Does anyone have the “Sonos Notify with Sound” smartapp working? My Sonos is connected correctly and is controllable through the ST app. But this Smartapp doesn’t work. Here’s the log, which, to me, implies that the Smartapp is doing what it should, and Sonos isn’t following directions. Anyone have any suggestions?

deb8937b-f576-4099-b823-fa0f38de16d6 ‎11‎:‎11‎:‎43‎ ‎AM: trace Exiting takeAction()
deb8937b-f576-4099-b823-fa0f38de16d6 ‎11‎:‎11‎:‎42‎ ‎AM: trace takeAction()
deb8937b-f576-4099-b823-fa0f38de16d6 ‎11‎:‎11‎:‎42‎ ‎AM: trace allOk
deb8937b-f576-4099-b823-fa0f38de16d6 ‎11‎:‎11‎:‎42‎ ‎AM: trace timeOk = true
deb8937b-f576-4099-b823-fa0f38de16d6 ‎11‎:‎11‎:‎42‎ ‎AM: trace daysOk = true
deb8937b-f576-4099-b823-fa0f38de16d6 ‎11‎:‎11‎:‎42‎ ‎AM: trace modeOk = true
deb8937b-f576-4099-b823-fa0f38de16d6 ‎11‎:‎11‎:‎42‎ ‎AM: trace eventHandler(zone status 0x0031 – extended status 0x00?.name: zone status 0x0031 – extended status 0x00?.value)


(Tyler) #2

I almost feel silly suggesting it, but try a power cycle of the ST Hub. I’ve seen similar issues in the past, and a power cycle has always fixed it for me.


(j w) #3

@tyler1, thanks for the suggestion. I got it working a short while ago by removing the Sonos Connect and re-adding it. That seemed to do the trick, in case anyone else runs across the issue. Try everything else, first, though, since you have to remove your automations around Sonos before removing Sonos Connect itself.