Post Requests for Zwave Edge Drivers Here (community-created)

Hi.
Iv`e been looking for a driver for Namron 4ch button. cant seem to find it.
can anyone help me?

https://products.z-wavealliance.org/products/3639

zwaveManufacturer:

  • id: “Namron/4kanal”
    deviceLabel: Namron 4 Kanal
    manufacturerId: 0x0438
    productType: 0x0300
    productId: 0xa305
    deviceProfileName: namron-4kanal

It’s exactly the same button as Heatit’s channel buttons.

My bedroom is now dark, no problem when i got Google or the phone, but would be great to have my batteryoperated switches working again.

Aleksander

Hi @eric182

This device exist in stock Z-Wave Button driver and my driver Z-Wave Button Mc
It should pair with either one you have installed on your Hub.

1 Like

I have both of those edge drivers you just mentioned. One of my minimotes did join with your edge driver. The others joined back as non-edge devices and it just says “Z wave device.”

This has happened to me once and it has been because it has not been paired correctly due to being far from the Hub.

For that device my driver does not add anything new, if all your buttons are included in the stock driver, you can delete mine and have only one stock driver installed

2 Likes

But that’s just it- it’s not joining as the stock z wave button either. It get added to the system as an an old groovy device after being reset.

Prior to resetting it, it worked as should. It was a normal minimote.

After I reset the device and add it back to the system, it adds as this:

It’s not adding back as an edge driver at all. It’s not even adding back as what it formally once was.

1 Like

There’s already a discussion thread on this issue, multiple people have reported it. Sounds like there may be multiple fingerprints with only some being picked up.

Help with aeon minimote

2 Likes

Im looking for an Edge driver for a HS-FS100-W. I have no custom DTH and it adds as a legacy door window sensor. I added a generic zwave sensor to my drivers and then it added as a swave sensor, but it doesnt show as a water leak sensor.

zw:Ls2a type:0701 mfr:0315 prod:0202 model:0001 ver:50.07 zwv:6.02 lib:03

Any chance getting a edge driver updated for the Monoprice tilt sensor? The stock edge driver from Smartthings does not work correctly, it opens fine but on close, it closes then sets the status to open for about 30 minutes. Here is the raw data.

Raw Description zw:S type:2001 mfr:0109 prod:200A model:0A02 ver:4.84

Thanks
Chris

For anyone who is looking for driver for Monoprice 24259. I am using @philh30 's Z-wave Masquerade v1.01.

1 Like

How long did it take for battery % to be updated? I switched one over to Edge a couple of hours ago and Battery hasnt updated.

Do you have a temperature sensor connected to the Qubino Plus 1 relay?
I cant get it working any longer. Any news about edge driver for Qubino Plus 1 relay?

My Qubino devices are all still working fine using Groovy drivers, but yes, I do connect a temperature sensor to many of my Qubino Flush 1 and Qubino Flush 2 relays. I have no new information about Qubino Edge drivers, but am eagerly awaiting them and hoping Groovy holds out until they are in place.

1 Like

Thanks for your help, @philh30 's Z-wave Masquerade v1.01 did the trick for the monoprice tilt sensor. I wonder why Samsung can’t get it right. I am finding the drivers that are coming from the community developers are top grade and very useful. Thanks to everyone who are putting the time and effort building out a supply of edge drivers!

Thanks

Chris

5 Likes

Any luck yet getting the LEDs to work on the HS-WD200+ (or any) switches? I got an Edge driver installed for the switch, but it does help with the LEDs (nor do the routines for multiple paddle inputs seem to work).

Does anyone know if an Edge Driver has been created for the Aeotec Water Sensor 6 ZW122? I am looking for an edge driver that monitors both leak sensors when it is installed in the cradle.

Thanks for your help.

Try the official Aeotec Edge site.

1 Like

Thanks for the response, however, I did not see a driver for this sensor.

Thanks

Chris

Also, check the fingerprints for the stock Z-Wave and Zigbee sensors.

I have a working default edge driver, I am looking for one that will support the 2 sensors in the cradle. Right not I can’t tell which sensor is triggered.

Thanks

Chris

I have been having pretty good luck migrating to the edge drivers.

I have a request for an edge driver for a monoprice zwave metered outlet.

  • MSR: **[0208-0101-0005]

zw:L type:1001 mfr:0208 prod:0101 model:0005 ver:1.05 zwv:4.24 lib:03 cc:5E,25,32,27,2C,2B,70,85,59,72,86,7A,73,5A

Also, why does ST still install the old driver when a new one is not found? This just causes me to have to exclude again and repeat the process until I find a suitable driver.