SmartThings Community

[RELEASE] Lowes Iris and XFinity CentraLite keypad DTH + Apps

dth_security
smartapp_security

(Mike Breault) #615

the device is literally about 6 feet from the hub, I have much much further things in my condo working with the hub. Even the door contact sensors are futher than the keypad and there isn’t any issue. I’m not sure what the issue is but its super frustrating.


(Mike Breault) #616

I also don’t see a centralite keypad device type there, just a thermostat device type from centralite. I assume I’m suppose to install the DTH but can’t find exactly where to do that, I see posts all over this forum but nothing actually directing me there


(Mike Breault) #617

apparently I had to reset the device and readd it, it seems to have added as a centralite keypad now…WOW progress! thank you for your patience, ill keep you posted


( Cosmo) #618

Never mind. Seems you’ve made some progress


(Mike Breault) #619

I think I have made progress, but entering the wrong code will disable the keypad for alittle, also…is there a way to view current users that you’ve created?


(Arn B) #620

The keypad runs remote, not on your hub. Delays happen on servers and the internet. Giving the device a few seconds between commands while testing may help.

I assume you are using E Thayer’s Lock Manager. Open the app, tap on a User name to see their pin. If you are using something else, what is it?

.


(Mike Breault) #621

I’m obviously doing something wrong here, I have it finally installed, but everytime I add the keypad and add a user, it doesn’t save, what am I doing wrong? I added the xfinity as the keypad, then I added a user, click done and all that stuff, leave that smartapp, go back and its not there under installed…hmmm


(Arn B) #622

I bumped into that issue on another app. Before creating any profiles, the Lock Manager’s Parent app- Lock Manager - must saved, published for me then installed on your phone app. The other modules simply need to be created and saved. Not sure about the saved part, but it wont hurt, however those modules do not have to be published or installed as smartapps. All users, keypads and locks must go through the Parent Lock Manager.

If this is not how you are setup, delete all the Lock Manager apps, then reinstall using the documentation in the Lock Manager release message.


(Mike Breault) #623

I did that, I can now see my users, just entering the codes now doesn’t do anything…just keeps flashing all the modes


(Arn B) #624

Yep bumped into that and wish I understood the cause, very annoying. I can key codes in and nothing happens.

In the Lock manager app–>Keypad–> “act as SHM device” make sure it is ON, then try using the Smartthings phone app Dashboard to change the armed mode. Thist sends a status change to the device and usually clears it. Once it clears the good news is it rarely happens.

Should you determine how to recreate the blinking lights, please post it here.


(Mike Breault) #625

I actually figured it out, the problem I had was that I changed the device type from centralite keypad to the z wave reporting lock like the instructions say to, once I changed it back to centralite keypad its been working like a charm since :smiley:


(Arn B) #626

Good find, but where are those instructions? Please send a link.

BTW I got the blinking lights a few times without messing up the device type.


(Mike Breault) #627

I actually didn’t find a link, this is just me trying different things to see what works and what doesn’t, soo far its running nicely!


(Arn B) #628

Ok good.

The next step you may want to consider is choosing between SmartHome or SmartAlarm. Should you go with SmartHome please consider using my recently released SHM Delay app.

Update Aug 21, 2017. I only recently read that support was withdrawn from SmartAlarm, and withdraw my suggestion to use SmartAlarm.


(Mike Breault) #629

and from what I was explained earlier, smarthome is the default monitoring app through smartthings? if so, ill give your delay app a try… that is a very handy idea!


(Arn B) #630

Yes SmartHome is the default.
Thank you for giving it a try. Any feedback would be appreciated.


(Brad Langhorst) #631

Question - I have 2 keypads, one of which was added a long, long time ago and one I added today. On the one I added today, the network indicator light continues flashing even though the keypad seems to work fine. On the older one, no lights are active until I approach it. I’m using mitchpond’s original DTH and his X-3400 keypad manager, though I will be switching those out Any thoughts why the indicator light might be flashing?


(Zack Cornelius) #632

The continuous flashing of the network light generally indicates that the
keypad hasn’t finished pairing properly.

I believe there was an issue with the timings from mitchpond’s original
DTH, where some keypads didn’t want to finish their pairing, but did work,
at least most of the time.

When using the DTH from this thread, pressing the tamper switch after
pairing has “completed” should cause the keypad to actually finish the
enrollment process, and stop the flashing (and probably beep at you too)


(Brad Langhorst) #633

Thanks! Everything appears to be working now. Debating whether I should stick with Mitch’s Keypad Manager or go ULM. I think I’ll install ULM and play with it a bit.


(Arn B) #634

The ULM (User Lock Manager) is deprecated. You may want to try E Thayers Lock Manager, then add my SHM Delay to get an EntryDelay