[RELEASE] Lock User Management (LUM)

Well it’s working for others here so yeah I’d say it’s coded and working fine. I would share that with her. Did you try adding the emails to your contact address book

I tried telling her that and said that I truely doubted you would be unsure or not know that your code wasn’t doing something. She didn’t seem to want to do anything to troubleshoot it. She just offered to open a ticket to have my account reverted back to the old way without contact book.

Would the live log tell me anything or verify what she said about the push notification being generated but not being sent somewhere? I’d really like to keep the feature but it doesn’t do me much good to break out notifications if no one is getting them.

Thanks!

That’s the same response I got from ST support when I reported some bugs I found in the contact address book, revert back to the old format because contact address book has known issues and they won’t support it. @slagle any suggestions.

I’m having an issue with the notifications.

I recently had a Kwikset 912 lock that stopped working. I replaced the lock and used the “upgrade” feature in the ST app to replace it (rather than delete the old lock and re-add it).

When I did this the code programming worked correctly and it re-programmed all my user codes, however the notifications stopped working. I don’t receive the app notification when a code is used…additionally when I go to the “recently” tab on the lock, nothing displays. Is this an issue with my lock, hub, or something in the app?

So I’m going to state the obvious, are you sure you’ve enabled notification in the app? Each user has their own notification option AND each user has their own notification modes. Make sure all those settings are correct. I just tested it again to make sure nothing was broken and it’s working. So either some configuration in your app has changed of there is an issue with your ST account. If all the settings are correct I would recommend to have ST look into it. If they are unwilling likely because contact address book is not yet officially released by ST ask them to revert your account back to the non address book standard notifications account.

I have no idea how or why, but all of a sudden this evening the lock notifications started working again. I didn’t do anything or change anything, i just locked the basement door and my phone vibrated and there was the notification. i checked a few other things and another door and all seem to be working now.

Im going to give it a few days and see if i keep getting all my notifications. Thanks for trying to help me regardless. its much appreciated and people don’t say it enough. You actually provide pretty great customer service in a world where that seems to be taking a (far) back seat to profits and sales. Thank you, sir. You are a gentleman and a scholar.

-JB

1 Like

@RBoy it appears that if a user has specific actions turned on then any door-specific actions won’t run if that user unlocks the door. So I can’t have door specific actions that apply to all users, and user specific actions at the same time, is that correct?

That’s correct user specific options override general door actions. Door actions are like the default global actions. But with user specific options it overrides them allowing for a great degree of customization. Again this is ONLY when you have enabled the override option for the user (for that specific user only)

I’m trying to setup the specific user settings for my sitter and mother to arm the alarm when they press my schlage button (I have a routine setup to allow this). I am unable to set it up for those 2 only. It seems this function is for all or none. Is this correct?

If your lock supports per user code lock and you’ve configured it to enable that feature (enter your user code before pressing the lock button) and you have the enhanced device handler yes it’ll work.

Got it. I didn’t realize that just simply enabling user specific options disabled all lock specific options until I started skimming through the code trying to figure out why my lights weren’t being turned on from unlocking. So I just need to specify the door specific options for each user.

It’s possible I missed that in the documentation, but if it’s not in there it might not hurt to add it.

It’s there…

Right, I guess I assumed that general lock/unlock actions didn’t include lock-specific actions. Anyways, it doesn’t matter to me, just wanted to mention it in case other people had the same misunderstanding. Keep up the good work!

1 Like

Got it thanks for the specific feedback will update the description.

@RBoy

I placed a ticket but of course they blamed your app. I think it’s my address book still as i don’t see “Push”

Yes that’s correct. Apparently @jbrown “account” just fixed itself. Did you try adding the email address of the individuals to the contact address book? That’s the only thing I have heard would prevent push notifications from working in some cases.

Interestingly you can point out to support that’s @jbrown notifications stopped working and then just started working byitself. I’d love to hear their explanation :slight_smile:

Yes, my email is in there as well.

I think it’s going to be just like everything else. If it doesn’t work…just wait a bit, that will change. If it does work…just wait a bit, that will also change!

1 Like

I asked them to check logs again and this is what I got:

:slight_smile:

1 Like

Great, I would love to know from “Annie” why she blamed the app…

@Aaron maybe a little educating ST support staff wouldn’t hurt, debug before pointing fingers.

It seams that the lock code AP runs down the battery on my kwickset lock 914 very fast I replaced the battery’s 2 weeks ago and they are already down to 60 % prior it would last 5 month or more , no increase in use an d I do have the incremental feature enabled.

Suggestion on what to look for?