None of the switch/outlets are working

Doesn’t look like they’ve sent the email to everyone.
Thanks for the heads up otherwise would be completely in the dark. :frowning:

Support should probably think about putting a service status feed in this community to keep is up to date.

or push development to build a local server as a local backup in case the cloud service has issues …

http://status.smartthings.com/#

Just found this…

that status has recently changed - maybe within the last 30 minutes - the issue existed way longer than this as I was fiddling with it for hours :frowning:

Same for myself… I spent hours trying to fix it thinking it was something to do with my recent changes until I stumbled upon the posts from the community.

@r4nd0m & @a4refillpad …consider yourselves lucky:-) Opened the ticket 2 months ago and still waiting!

And it sounds like a whole lot of folks are having trouble with Amazon Echo. And Harmony, too.

all integrations fail without OAuth. i can’t imagine why the “staus” page says"

“Some users’ Routines are not working as expected. SmartThings is working to resolve the issue and will update accordingly.”

surely any user who employs any integration - ifttt, echo, hue, etc. - is experiencing the outage, and i’ll wager that’s not “some” users, but most.

Count me as one of those affected. :frowning:
Routines Do not work
Rule Machine Rules do not function correctly

Yes I find the last statement interesting. I was under the impression the rule machine was not cloud and only local. Why would this be affected? I moved a section of my priority rules over to remove the cloud dependency. Seems to have had the opposite effect!

The only authorized app to run locally is Smart Light app. Anything else runs in the cloud, including the community based apps such as @bravenel’s Rule Machine.

Does this include the security app too? I’ve yet to try it but are we saying that all someone needs to do to disable the alarm system is to cut the internet feed?!

St advertises that the security app runs locally, however there are reports from other community members that have yet to validate that statement. I don’t use the security app because there are too many disadvantages. You may find these two threads interesting:

weird, my buddy is having issues with his echo to ST integration, but mine works fine. it was a little slow yesterday afternoon going from virtual switches to IFTTT to wemo, but I attribute that to wemo being a steaming pile of crap.

I so much changed my opinion on Wemo since I scheduled a lamp to come on/off at sunset/sunrise in their app and hasn’t failed once in 3 months!

I had several insights, 2 were on my fridge’s, and they would cut off on their own all the time. almost cost me a freezer full of food a few times. that was where decided they were junk. I still have several of the plug in switches, and 3 wall switches, as well as 2 makers, so im sort of stuck with them for now.

I hoped to see everything resolved today, but no such luck.

Half the time my outlets don’t come on, except today, neither ST nor Amazon Echo can control them. It’s actually worse, because it’s so erratic.

I also had to hard boot the ST hub today, to get any control with the mobile app and Amazon Echo.

Mine is doing much better this morning. Everything appears to be working again. Fingers crossed.

No, SmartThings, things aren’t back to normal.

No, SmartThings, things aren’t working.

Half my outlets came on, the other half didn’t. Why? I don’t know, maybe because you didn’t fix the problem.

Looks like I am back in business as well. Last night my routines fired at Sunset and Late Night as intended. Rule Machine Automations also resumed proper operation.

It was strange with Rule Machine as any automation that included a “delay” (ex. Turn lights off after a set time delay) would not function. So I ended up with a house full of lights that would turn on when motion was sensed as they should , but never shut off as there was a delay within the statement of the “Rule”.

My Smartthings.Click Main dashboard would display all the right information upon the dashboard , but would not allow control of any devices from the touchscreen interface when a icon was pressed. When I changed the state of one of the devices and refreshed the screen for the dashboard then it would display the proper state.

Very weird !