(NEW RELEASE) Version 5 of the Edge Beta Driver: Zigbee Switch Mc

Two switch device. don’t know why some systems recognize as three switch device. read also here:

From outside it look exactly as:

  • id: “Lonsonho/_TZ3000_fisb3ajo”
    deviceLabel: Two Switch
    manufacturer: _TZ3000_fisb3ajo
    model: TS0002
    deviceProfileName: two-switch

That tested today and works great with no issues.

Normally model TS0003 is a three switch or plug and TS0002 is a two switch or two plug

Added to this driver version

┌─────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ Name        │ Zigbee Multi Switch Mc               │
│ Version     │ 2022-08-13T12:10:20.861277379        │
└─────────────┴──────────────────────────────────────┘
  - id: "lonsonho/_TYZB01_zsl6z0pw"
    deviceLabel: lonsonho TS0003 Switch
    manufacturer: _TYZB01_zsl6z0pw
    model: TS0003
    deviceProfileName: two-switch
1 Like

Is this driver compatible or can be with Nous ZigBee Smart Socket A1Z?

application: 4A
endpointId: 01
firmwareFullVersion: 0000004A
firmwareImageType: 54179
firmwareManufacturerCode: 4417
manufacturer: _TZ3000_ksw8qtmt
model: TS011F
zigbeeNodeType: ROUTER

Hi
Sorry, I do not Known

It is working now sorry :slight_smile:

1 Like

@Mariano_Colmenarejo

Hello, please can include this device without driver?

It’s a simple socket, no consumption machine, just on/off

Hi @Raimundo

Added to this driver version

┌─────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ Name        │ Zigbee Switch Mc                     │
│ Version     │ 2022-08-27T16:15:42.10689855         │
└─────────────┴──────────────────────────────────────┘
  - id: "FeiBit/FNB56-SKT1JXN1.0"
    deviceLabel: FeiBit_Plug
    manufacturer: FeiBit
    model: FNB56-SKT1JXN1.0
    deviceProfileName: single-switch-plug
1 Like

@Mariano_Colmenarejo
Unfortunately it didn’t work, samsung’s native DHT continues to enter, no driver…

1 Like

@Mariano_Colmenarejo
Is it possible to re-enable the TRADFRI on/off switch driver?

Hi @Hafo

I removed it because it doesn’t work with my driver, I don’t have the handler done to handle button events with cluster 0006, this is done in the stock beta Zigbee Button driver and it works fine.

If a driver doesn’t add anything different to the stock one, I think it’s better to use the stock driver.

Hi @Raimundo

What version of the driver do you have installed on your Hub?
it must be 2022-08-27T16:15:42.10689855 or newer

1 Like

You’re right, I just need to update the driver version.

Thanks!

Can I ask to insert another device?

It would be a simple relay, the one in the image below:

image

And also add the sonoff mini zigbee device below:

@Mariano_Colmenarejo has a driver for the zbmini.

I believe it would be the “zigbee switch mc” driver, but for some reason it’s not recognizing by driver, it goes straight to the DHT Zigbee Switch… Maybe the fingerprint is different per batch or something.
(I installed the latest version of the Mariano driver and it still didn’t recognize it.)

Hi @Raimundo

Ewelink ans sonoff are in the driver a long time ago

If they don’t pair with the driver, you may have a custom DTH with same name of the stock DTH zigbee switch.
Check it and you should delete it

Hi @Mariano_Colmenarejo,
Could you look at this device?
The drive seems to recognize it but the power button does not appear.
Only this screen is shown with this information.

Would it be possible to add it?

CLI-DEBUG: 2022-09-02T15:21:52.191298688+00:00 TRACE Zigbee Thing Mc <ZigbeeDevice: 0c721b - Pastebin.com

Seller’s link: Tuya Wifi Smart Mini Switch Interruptor Zigbee Works With Alexa Google Home 2 Way Voice Control - Automation Modules - AliExpress

Thanks.

Hi @angelodt

added to this driver version

┌─────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ Name        │ Zigbee Switch Mc                     │
│ Version     │ 2022-09-02T19:22:52.827340793        │
└─────────────┴──────────────────────────────────────┘
  - id: "_TZ3000_rmjr4ufz/Switch"
    deviceLabel: Smart Switch
    manufacturer: _TZ3000_rmjr4ufz
    model: TS0001
    deviceProfileName: single-switch

Hi.

Im in the UK. I have quite a few of the ClickSmart Zigbee socket. Not officially supported by ST but until recently they have been working just fine when the device type was changed to “Zigbee Multi Switch Power”
This was the stock device handler and worked brilliantly. Now only one side of the socket works.
Ive installed your Multi switch driver but my hub isnt seeing it as an option to add when i want to update it.
What info do you need to be able to add these sockets?

Also I have the LIDL 3 gang zigbee socket. It currently uses a github DH so it will soon be dead.
Again. Only one socket is being found when i try to use drivers and i cant add your edge driver as an option. Should i power cycle my hub?

These are the sockets……

Click Smart+ 13A 2 Gang Zigbee Smart Switched Socket Outlet CMA30036 https://amzn.eu/d/ikSC9Ft

Thanks in advance