[Beta] Zigbee Edge Driver compatible with Lidl, Ecosmart, Osram, SmartThings & Others

@Mariano_Colmenarejo when you create a device with more than one gang from the second onwards, switch2, switch3, etc. appears. Exiate some way to add something in that name to differentiate a switch2 from another switch2? I was following your advice to create virtuals but when mirroring the behavior appears more switch2, etc and I don’t know which is which.

@Mariano_Colmenarejo is it possible to add this Gledopto Plus GL-B-008ZS 12w lamp? Its color temperature ranges from 2000k-6500k as you can see in the link below

  • application: 01
  • endpointId: 0B
  • manufacturer: GLEDOPTO
  • model: GL-B-008ZS
  • zigbeeNodeType: ROUTER

0B C05E 0210 02 07 0000 0003 0004 0005 0006 0008 0300 00

Nothing can be added.
Smartthings has already been told that this is a serious problem and they should give it a solution

ok. Thanks

@Mariano_Colmenarejo If I’m being annoying about sending devices, let me know that I’ll stop… :frowning:

ZigBee RGBW Bulb

  • zigbeeNodeType: ROUTER
  • application: 42
  • endpointId: 01
  • manufacturer: _TZ3000_i8l0nqdu
  • model: TS0503B

01 0104 0102 01 08 0000 0003 0004 0005 0006 1000 0008 0300 02 0019 000A

@Mariano_Colmenarejo

Zemismart Contact Sensor (contact and battery)

  • zigbeeNodeType: SLEEPY_END_DEVICE
  • application: 4D
  • endpointId: 01
  • manufacturer: TUYATEC-n4qd0btb
  • model: RH3001

01 0104 0402 00 04 0000 0001 0003 0500 01 0003

Added to this driver version

β”Œβ”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”¬β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”
β”‚ Name        β”‚ Zigbee Light Multifunction Mc        β”‚
β”‚ Version     β”‚ 2021-12-19T23:32:51.599198           β”‚
β””β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”΄β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”˜
  - id: "GLEDOPTO/GL-B-008ZS"
    deviceLabel: GLEDOPTO GL-B-008ZS
    manufacturer: GLEDOPTO
    model: GL-B-008ZS
    deviceProfileName: rgbw-level-colortemp-2700-6500

the consumption of this now appears but I need to keep updating (pulling down). Is there anything that can be done to automatically refresh every second?


this temperature is 2000k-6500k

Only have one profile for rgbw 2700-6500k

the power is 10x of real power?

Send what you need.

Today I’m going to sleep, tomorrow I’ll do what you send me

Thanks. Good night

1 Like

I did not understand

the default report interval are those

classst.zigbee.defaults.powerMeter.ActivePowerConfiguration
cluster:number
ElectricalMeasurement ID 0x0B04

attribute:number
ActivePower ID 0x050B

minimum_interval:number
1 seconds

maximum_interval:number
3600 seconds (1 hour)

data_type:st.zigbee.data_types.Int16
the Int16 class

reportable_change:number
1 (some amount of W, dependent on multiplier and divisor)

Fixed it. Working perfectly now

2 Likes

when I change the dimmer or temperature, it keeps loading and the error occurs

added to this driver version

β”Œβ”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”¬β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”
β”‚ Name        β”‚ Zigbee Contact Mc                    β”‚
β”‚ Version     β”‚ 2021-12-20T10:04:35.942289           β”‚
β””β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”΄β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”˜
  - id: "TUYATEC/n4qd0btb Open/Close Sensor"
    deviceLabel: TUYATEC-n4qd0btb Open/Close Sensor
    manufacturer: TUYATEC-n4qd0btb
    model: RH3001
    deviceProfileName: contact-battery-profile

Added to this date version drive or later

β”Œβ”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”¬β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”
β”‚ Name        β”‚ Zigbee Light Multifunction Mc        β”‚
β”‚ Version     β”‚ 2021-12-20T10:11:15.05183            β”‚
β””β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”΄β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”€β”˜
  - id: "_TZ3000/TS0503B"
    deviceLabel: RGBW TS0503B
    manufacturer: _TZ3000_i8l0nqdu
    model: TS0503B
    deviceProfileName: rgbw-level-colortemp-2700-6500

There are times when the driver is not installed correctly, it takes longer to install than it seems in the app and sometimes the process is interrupted. Especially the first time a driver with custom capabilities is installed
Restarting the hub, clearing the cache if it is androind or reinstalling the driver is solved